Europa Kinderhulp

From Holland with Love

From Holland with Love
Als de coronacrisis er niet was geweest dan…

Je kunt vast wel heel veel dingen verzinnen.

Maar één ding staat vast: als de crisis zich niet had voorgedaan, dan had jullie vakantiekind deze zomer een aantal weken bij jullie doorgebracht. Om daarna weer terug naar huis te keren met een opgeladen batterij en een koffer vol mooie herinneringen.

Nu zijn ze thuis, met waarschijnlijk weinig alternatieven.

Afgelopen weken is er ongelooflijk hard gewerkt voor de actie ‘From Holland with Love’ om, voor alle vakantiekinderen van vorig jaar en die dit jaar zouden komen, maar ook voor hun broertjes en zusjes of huisgenootjes, een verrassingsdoos te vullen. Veel spullen zijn gedoneerd of konden we met korting kopen. Andere mensen hebben via de link op onze mooie website een donatie gedaan. Daardoor was het mogelijk om al die ruim 2200 dozen te vullen met leuke en praktische spullen en wat lekkers.

Blije gezichtjes
De meeste dozen zijn inmiddels bezorgd en de reacties zijn allemaal ontroerend en dankbaar. Een moeder van drie vakantiekinderen liet weten: “Mijn kinderen waren zó blij met hun doos. Ze hebben de rest van de dag geroepen ‘Kijk mama, dit zit er óók nog in!’ het was echt een grote verrassing voor hen.”

Nog een mooie actie: in Friesland en Gelderland komen elk jaar kinderen uit Schneeberg – Delitzsch; twee stadjes in Duitsland aan de Tsjechische grens. Afgelopen maand hebben medewerkers van Europa Kinderhulp daar de verassingsdozen gebracht. Toen de burgemeester van deze plaatsen hoorde van de actie, maakte ze ons attent op het feit dat daar bij de grens een vluchtelingenkamp is waar ook kinderen verblijven. De medewerkers hebben ook daar onze dozen naartoe gebracht. De kinderen die daar wonen hebben echt niets. De ogen die die kinderen opzetten toen ze een verrassingsdoos kregen….onbeschrijfelijk!

“De ogen die de kinderen opzetten toen ze een verrassingsdoos kregen…onbeschrijfelijk!”

Volgende zomer
Via deze weg willen we iedereen bedanken die een steentje heeft bijgedragen aan de actie. Met jullie hulp kregen vakantiekinderen deze zomer tóch een leuke verrassing, ondanks dat ze niet op vakantie konden komen.

Wij hopen van harte dat volgend jaar alles weer gaat zoals we gewend zijn en dat je jouw vakantiekind weer in de armen kunt sluiten, of dat je eindelijk kennis kan maken met haar of hem!

Filmpje inpakdag
Via deze link krijg je een korte impressie van de inpakdag waar door een stuk of 45 vrijwilligers heel hard is gewerkt. Want net als bij jou ligt ons hart bij de kinderen, ook (of zelfs júist) als ze een jaartje niet op bezoek kunnen komen.

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij proberen je dan zo snel mogelijk antwoord te geven.

Contact

Stichting Europa Kinderhulp,
Kerkbuurt 27, 1551 AB Westzaan
Banknummers
NL78RABO 0147.40.06.27