Vakantieouders

De basis van

Europa Kinderhulp

Vakantieouders zijn de basis van Europa Kinderhulp. Zonder hen kunnen wij geen kinderen uitnodigen. Wilt u weten wat het vakantieouderschap inhoudt en wat het voor de kinderen betekent om ook een keer te mogen genieten van een vakantie? Lees dan verder op deze website voor meer informatie.

Een meisje, ik schat een jaar of 10 oud, zingt een song van Rihanna. Under my umbrella, hey hey hey. Of zoiets. De juryleden zien haar niet staan, ze zitten zelfs met hun rug naar haar toe. Tot het refrein, een hoge uithaal, wa…t een stem! Ik zie een hand van één van de juryleden op een knop slaan en de stoel draait zich om. Op het voetstuk waar de stoel op staat staan de woorden “I want you” geschreven. Niet snel daarna draaien ook de andere stoelen, voorafgegaan door een dreun op de rode knop. Alle stoelen zijn gedraaid, drie maal staat er “I want you”.

Ik hoef u en jou niet te vertellen dat niet ieder kind zoveel aandacht krijgt, zo groots in de belangstelling staat en de kansen en mogelijkheden krijgt die hij of zij verdient. Kinderen die het gevoel hebben dat niemand hen ziet staan. Iedereen kijkt de andere kant op. Duizenden kinderen groeien op in een grijs bestaan, een monotoon ritme waarbij de ene week op de andere volgt en er weinig hoogtepunten zijn. Kinderen die zelfs geen leuke uitjes hebben, geen mogelijkheid om op vakantie te gaan, niet even uit de sleur kunnen ontsnappen en even weer kind kunnen zijn in een andere omgeving.

Het jonge zangeresje, een bekende Nederlandse in de dop, staat nu voor de keuze. Ze zit in een luxe positie, want ze mag kiezen wie van de juryleden haar coach wordt en haar gaat begeleiden naar de eindstreep en het platencontract samen met haar binnensleept. Alle juryleden zeggen “I want you”, en dat zij de beste coach voor haar zijn, maar aan haar de keus. Zij kiest de laatst omgedraaide stoel en zegt daarmee “I want you” tegen haar coach.

Coach en kandidaat vliegen elkaar in de armen, moeder staat naast de presentator een traantje weg te pinken. Goed gedaan! We zijn trots op jou. Volgende kandidaat.

Duizenden kinderen hebben geen mogelijkheid om keuzes te maken, krijgen weinig kansen. Europa Kinderhulp geeft hen de mogelijkheid om een vakantie bij een vakantiegezin door te brengen. Even weg uit het dagelijkse bestaan, nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe dingen meemaken, en met een positieve insteek en gesteund en gecoacht door het vakantiegezin weer verder de toekomst in. Samen werken aan een band, een duurzame relatie en weten dat er mensen zijn, misschien wel ver weg, die om je geven en waar je altijd terecht kunt. Misschien wel een coach voor het leven.

I want you. Dat zeg ik namens deze kinderen tegen u en jou. I want you, hoor ik deze kinderen zeggen, I want you voor een fijne vakantie, een warme ontmoeting, de vakantie van mijn leven. Samen kunnen wij kinderen die kans bieden en het verschil maken tussen een monotoon ritme waarin de ene week op de andere volgt of een song met een refrein en een hoge uithaal, een hoogtepunt in het jaar, de vakantie van je leven.

Dankzij het enthousiasme van vele vakantiegezinnen, de ondersteuning van sponsoren en donateurs en de inzet van al onze vrijwilligers hebben we deze kans al meer dan 58 jaar kunnen geven aan kwetsbare en kansarme kinderen. I want you. Mogen onze vakantiekinderen weer op u rekenen? Geef dan nu een dreun op de rode knop, draai u om en zeg I want you!

c

De gezelligheid en liefde die we van ons vakantiekind hebben gehad, waren enorm.

v

Het doet ons goed dat onze dochter een tijdje zonder zorgen kan gaan slapen en kan opstaan. Wij zullen dit nooit vergeten...

d

Na 2,5 week hebben we het huis weer voor onszelf, maar ook verdriet voor de leegte die ons vakantiekind achterlaat.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij proberen je dan zo snel mogelijk antwoord te geven.

Contact

Stichting Europa Kinderhulp,
Kerkbuurt 27, 1551 AB Westzaan
Banknummers
NL78RABO 0147.40.06.27