Vakantieouders

De basis van

Europa Kinderhulp

Vakantieouders zijn de basis van Europa Kinderhulp. Zonder hen kunnen wij geen kinderen uitnodigen. Wil jij weten wat het vakantieouderschap inhoudt en wat het voor de kinderen betekent om ook een keer te mogen genieten van een vakantie? Lees dan verder op deze website voor meer informatie.

Als vakantieouder nodig je een kwetsbaar kind uit om zo’n twee weken te komen logeren bij jou thuis. De kinderen komen uit Nederland, België, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Oekraïne en zijn in de leeftijd van 5-12 jaar. Ze hebben allemaal een moeilijke thuissituatie. De problemen zijn heel divers, maar de kinderen kunnen stuk voor stuk een onbezorgde vakantie goed gebruiken. Geduld en begrip zijn daarom ook onmisbaar voor een succesvol vakantieverblijf.

Vakantieouder zijn is een bijzondere ervaring. Veel gezinnen nodigen jaren achtereen hetzelfde kind uit, waardoor er een hechte band kan ontstaan. Tijdens het verblijf van de kinderen gaat het niet om dure uitjes, maar om tijd en aandacht. Lekker een stuk fietsen, samen knutselen of een middagje zwemmen; het zijn de kleine dingen die het doen.

In principe kan iedereen vakantieouder worden, het maakt niet uit of je alleenstaand bent, samenwonend of een gezin. Als vakantieouder kun je zelf aangeven uit welk land je een kind wilt uitnodigen. Ook kun je een voorkeur aangeven voor leeftijdscategorie en een jongen of meisje. We proberen altijd een zo goed mogelijke match te vinden voor zowel kind als gezin.

Het belangrijkste is dat je huis en je hart wilt openstellen voor een kwetsbaar kind. Dan kun je rekenen op een onvergetelijke zomer, voor je vakantiekind én voor jezelf!

Heb je interesse? Meld je dan aan als vakantieouder, via deze link. Dan ontvang je een informatieboekje en nemen wij binnenkort contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

c

De gezelligheid en liefde die we van ons vakantiekind hebben gehad, waren enorm.

v

Het doet ons goed dat onze dochter een tijdje zonder zorgen kan gaan slapen en kan opstaan. Wij zullen dit nooit vergeten...

d

Na 2,5 week hebben we het huis weer voor onszelf, maar ook verdriet voor de leegte die ons vakantiekind achterlaat.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij proberen je dan zo snel mogelijk antwoord te geven.

Contact

Stichting Europa Kinderhulp,
Kerkbuurt 27, 1551 AB Westzaan
Banknummers
NL78RABO 0147.40.06.27