Kind op Reis

Welkom op de pagina's van

Kind op Reis

Kind op Reis is de uitzendende organisatie van Europa Kinderhulp. Wij selecteren de kinderen uit Nederland die voor een vakantie in aanmerking komen. Hiervoor werken wij samen met verschillende hulpverlenings- en zorginstanties. Heb je na het lezen van de informatie op de website nog vragen, dan kun je contact opnemen met Joke Smit, 06 29 53 77 39 of via kindopreis@europakinderhulp.nl

Ook in ons welvarende Nederland zijn er kinderen die hard toe zijn aan een vakantie via Europa Kinderhulp. Het is niet altijd te zien wat het voor deze kinderen noodzakelijk maakt om via Europa Kinderhulp op vakantie te gaan.
Een aantal van deze kinderen komt in materieel opzicht tekort. Voor alleenstaande ouders met opgroeiende kinderen is het vaak moeilijk om rond te komen. In deze gezinnen is voor iets extra’s als een vakantie vaak geen financiële ruimte.

Sommige kinderen wonen in een tehuis of bij een pleeggezin.
Er is ook een grote groep kinderen die in sociaal of affectief opzicht tekort komt. Materieel gezien krijgen deze kinderen genoeg, maar er zijn problemen bij hun opvoeding of zij krijgen vaak te weinig aandacht.

Deze kinderen zijn niet gewend om met leeftijdgenootjes buiten te spelen en zij kunnen daardoor moeilijk vriendschap sluiten. Zij zijn genoodzaakt de zes weken zomervakantie alleen door te brengen, op straat of thuis. Voor hen is het heel belangrijk om de gezelligheid van een gezin te ervaren. Een gezin dat tijd en aandacht voor hen heeft.

Europa Kinderhulp heeft voor de werving en selectie van de kinderen uit Nederland een eigen uitzendende tak, met de naam “Kind op Reis”. Zij werken samen met diverse instanties die op de hoogte zijn van de gezinssituatie van de kinderen.

Wil je als organisatie meer informatie, klik dan hier. Klik hier voor de pagina met informatie voor ouders/verzorgers.

c

De gezelligheid en liefde die we van ons vakantiekind hebben gehad, waren enorm.

v

Het doet ons goed dat onze dochter een tijdje zonder zorgen kan gaan slapen en kan opstaan. Wij zullen dit nooit vergeten...

d

Na 2,5 week hebben we het huis weer voor onszelf, maar ook verdriet voor de leegte die ons vakantiekind achterlaat.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij proberen je dan zo snel mogelijk antwoord te geven.

Contact

Stichting Europa Kinderhulp,
Kerkbuurt 27, 1551 AB Westzaan
Banknummers
NL78RABO 0147.40.06.27