Organisatie

Welkom op de website van

Europa Kinderhulp

Welkom op de website van Europa Kinderhulp. Europa Kinderhulp is een ongesubsidieerde stichting die al bijna 60 jaar kinderen uit diverse Europese landen laat genieten van een onbezorgde vakantie! Hier vindt u onze Statuten en de samenstelling van ons Algemeen Bestuur.

Zomer 1960. Vijftig kinderen uit Letland zijn op vakantie in Amsterdam, op initiatief van Jan Ploeger. Een eenmalige actie van een speeltuinvereniging, of toch niet? Het is zo geslaagd, dat het verhaal een staartje krijgt. Op 23 maart 1961 wordt Europa Kinderhulp officieel opgericht.

Er wordt contact gelegd met Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland en twee jaar later komen er bijna honderd kinderen naar Nederland. Dat aantal stijgt steeds verder. In de jaren ‘70 komen er zelfs ieder jaar vijftien treinstellen met maar liefst duizend kinderen uit Berlijn en Hannover naar Nederland. Ook uit Engeland, Oekraïne, Minsk, Roemenië, Bosnië, Albanië en Kosovo reizen kinderen naar Nederland. En dat allemaal voor een paar weken onbezorgd kind zijn.

Zomer 2020. Vanwege de coronacrisis konden voor het eerst in de geschiedenis van Europa Kinderhulp de kinderreizen niet doorgaan. Vrijwilligers uit het hele land zetten zich in om deze zomer tóch een lach op de gezichten van de kinderen te toveren. Zo werden met de actie “From Holland with Love” meer dan 2000 verrassingspakketten (vol met speelgoed, lekkernijen en praktische producten) bij de kinderen thuisbezorgd.

Alle honderdzeventig medewerkers zetten zich er komend jaar voor in om de reizen in 2021 weer door te laten gaan. Zodat honderden kwetsbare kinderen uit België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Oekraïne en Nederland kunnen genieten van een zorgeloze vakantie. Sinds die eerste zomer in 1960 zijn er al meer dan honderdduizend kinderen opgevangen. Soms voor één keer, maar vaak jarenlang achtereen. De kinderen ontwikkelen door deze vakanties een positieve kijk op het leven én hun toekomst. Aan de medewerkers van Europa Kinderhulp de taak om vakantiegezinnen te vinden, die de kinderen met open armen ontvangen en opnemen in hun leven. En dat doen we al bijna zestig jaar lang met alle liefde! 

c

De gezelligheid en liefde die we van ons vakantiekind hebben gehad, waren enorm.

v

Het doet ons goed dat onze dochter een tijdje zonder zorgen kan gaan slapen en kan opstaan. Wij zullen dit nooit vergeten...

d

Na 2,5 week hebben we het huis weer voor onszelf, maar ook verdriet voor de leegte die ons vakantiekind achterlaat.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij proberen je dan zo snel mogelijk antwoord te geven.

Contact

Stichting Europa Kinderhulp,
Kerkbuurt 27, 1551 AB Westzaan
Banknummers
NL78RABO 0147.40.06.27