Organisatie

Welkom op de website van

Europa Kinderhulp

Europa Kinderhulp is een ongesubsidieerde stichting die al ruim 60 jaar kwetsbare kinderen uit diverse Europese landen laat genieten van een onbezorgde vakantie! Hier vind je informatie over het ontstaan en de ontwikkeling van Europa Kinderhulp.

Zomer 1960. Vijftig kinderen uit Letland zijn op vakantie in Amsterdam, op initiatief van Jan Ploeger. Een eenmalige actie van een speeltuinvereniging, of toch niet? Het is zo geslaagd, dat het verhaal een staartje krijgt. Op 23 maart 1961 wordt Europa Kinderhulp officieel opgericht.

Er wordt contact gelegd met Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland en twee jaar later komen er bijna honderd kinderen naar Nederland. Dat aantal stijgt steeds verder. In de jaren ‘70 komen er zelfs ieder jaar vijftien treinstellen met maar liefst duizend kinderen uit Berlijn en Hannover naar Nederland. Ook uit Engeland, Oekraïne, Minsk, Roemenië, Bosnië, Albanië en Kosovo reizen kinderen naar Nederland. En dat allemaal voor een paar weken onbezorgd kind zijn.

Nu. Ook na ruim 60 jaar zijn de reizen nog steeds actueel. Er zijn nog altijd veel kinderen die, om uiteenlopende redenen, de liefdevolle aandacht van onze vakantiegezinnen goed kunnen gebruiken. Alle honderdzeventig medewerkers zetten zich daarom jaar na jaar enthousiast in om de reizen te organiseren. Zo kunnen honderden kwetsbare kinderen uit België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Oekraïne en Nederland genieten van een zorgeloze vakantie. 

Sinds die eerste zomer in 1960 zijn er al duizenden kinderen opgevangen. Soms voor één keer, maar vaak jarenlang achtereen. De kinderen ontwikkelen door deze vakanties een positieve kijk op het leven én hun toekomst. Samen met onze medewerkers en vakantiegezinnen ontvangen we deze kinderen met open armen. En dat doen we al ruim zestig jaar lang met alle liefde! 

c

De gezelligheid en liefde die we van ons vakantiekind hebben gehad, waren enorm.

v

Het doet ons goed dat onze dochter een tijdje zonder zorgen kan gaan slapen en kan opstaan. Wij zullen dit nooit vergeten...

d

Na 2,5 week hebben we het huis weer voor onszelf, maar ook verdriet voor de leegte die ons vakantiekind achterlaat.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij proberen je dan zo snel mogelijk antwoord te geven.

Contact

Stichting Europa Kinderhulp,
Kerkbuurt 27, 1551 AB Westzaan
Banknummers
NL78RABO 0147.40.06.27