Europa Kinderhulp

Als je vakantiekind geen kind meer is

Als je vakantiekind geen kind meer is
Een blog over de periode ná Europa Kinderhulp

 

Zo nu en dan krijgen we via e-mail of social media een bericht van voormalige vakantieouders met een update over hoe het hen en hun vakantiekind vergaan is in de afgelopen jaren. Dat zijn dikwijls mooie en hartverwarmende berichten. Ze laten zien dat het vakantieouderschap vaak niet ophoudt nadat de kinderen 16 worden. Als de reizen van Europa Kinderhulp stoppen, omdat het kind ‘te oud’ wordt, proberen veel vakantiegezinnen contact te houden. Dat lukt uiteraard niet altijd, maar vaak ook wel.

Het komt ook voor dat het contact verwatert, maar dat vakantiekind en vakantiegezin elkaar na jaren toch weer ‘terugvinden’, bijvoorbeeld via Facebook. Ook voormalig vakantiekinderen zelf sturen weleens een berichtje. Het blijft bijzonder om al die verschillende verhalen te horen.

Graag delen we hierbij een van de berichten die we onlangs kregen:

Goedenavond,

Langs deze weg wil ik heel graag ons succesverhaal vertellen van ons vakantiekind uit Berlijn. Lara kwam in 2008 als 6-jarig meisje voor het eerst bij ons en in 2016 was de laatste keer. We hebben het samen met onze twee dochters altijd heel fijn, bijzonder soms moeilijk, liefdevol en intensief gevonden als Lara er was. Ieder jaar weer brachten we haar met tranen naar de bus.

In 2020 wilde ze heel graag weer een paar dagen naar ons toe, het was ontzettend fijn om haar na vier jaar weer te zien en te merken hoe waardevol al die jaren voor haar waren geweest. Vandaag, weer een jaar later, kwam ze 1 dag om onze dochter Isa, waar ze een speciale band mee heeft, te verrassen. Het voelde weer zo vertrouwd en fijn om samen alle oude foto’s en filmpjes te kijken en bij te kletsen. En ook nu brachten we haar met tranen naar Schiphol.

Dus Europa Kinderhulp….het is heel bijzonder wat jullie doen en wij zijn heel blij dat we ooit de advertentie hebben gelezen en aan het avontuur zijn begonnen en er een op afstand dochter bij hebben.

Familie Tiemeijer

Lijkt het jou ook leuk om jouw verhaal terug te lezen op de website? Dan kun je een mailtje sturen naar jolien.harders@europakinderhulp.nl  Samen kunnen we dan kijken of we van jouw verhaal ook een mooi blog kunnen maken.

*De brief en foto zijn gepubliceerd met toestemming van de betrokkenen

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij proberen je dan zo snel mogelijk antwoord te geven.

Contact

Stichting Europa Kinderhulp,
Kerkbuurt 27, 1551 AB Westzaan
Banknummers
NL78RABO 0147.40.06.27